Proje: Kırsal Turizm Butik Otel Projesi, Urla | pigato | 1604

İzmir | Urla Kırsal Turizm Projesi, Butik Otel : Pigato Mimarlık

Uzaktan Görünüm | Urla Kırsal Turizm, Butik Otel Projesi, 1604 | pigatoUrla’nın doğal coğrafyasında, yapılaşmadan uzak bir arazide proje geliştirme amacıyla hazırlandı. Bölgedeki tarımsal yerel üretimin ekiminden tüketimine kadar olan sürecin deneyimlenebileceği bir kırsal turizm projesi kapsamında, belirli ürünlerin gruplandığı ekim alanları ön planda olmak üzere konaklama, restoran ve üretim gereçlerinin bulunduğu bir yapı tasarlandı. Amaca duyulan inanç ile, doğa ve topografyanın verdiklerini titizlikle yerinde kullanan, uyum içerisinde alana adeta saklanarak yerleşen, kendinden öte üretime dayalı işlevini öne çıkartan bir yaklaşım benimsendi.

 

Göz Hizası Uzaktan Görünüm | Urla Kırsal Turizm, Butik Otel Projesi, 1604 | pigato

İzmir | Dalyan, Çeşme Yazlık Konut Projesi : Tasarım İlkeleri

Oda, Teras ve Kolonat | Urla Kırsal Turizm, Butik Otel Projesi, 1604 | pigato

Arazi içerisindeki doğal kayalık bir şev, üst bölümündeki çamlık alan ile alt tarafındaki tarıma elverişli bölgeyi ikiye ayırmaktaydı. En çok yer kaplayacak olan konaklama bölümü bu şeve sırtını vererek ve kıvrımına sadık kalarak konumlandırıldı. Konaklamanın şeve bakan yüzeyinde tamamen toprağa gömülü ve her odanın kendine özel bir iç bahçesi kurgulandı. Dışarıya bakan yüzeyde ise çatı hizasını devam ettirerek boydan boya devan eden, döküm taş kolonlar üzerine ahşap konstrüksiyonlu ve sarmaşık örtülü bir kolonad tasarlandı. Çamlık alanda yürüyen veya vakit geçirenler bu sayede konaklama birimlerini görmeden, bu üst örtüler sanki ayaklarının altındaki doğanın bir uzantısıymış gibi, önlerindeki manzarayı seyredebiliyorlar. Uzaktan bakıldığında ise taş kolonlar, kayalıktaki bir oyuğu tutuyormuş gibi görülüyor.

Gölet ve Ormanlık | Urla Kırsal Turizm, Butik Otel Projesi, 1604 | pigato

Alanda yapılan kademelenmeler ve tekil bir köy yapısı gibi görülen restoran, arazideki kotların yönlendirmesini takip ederek düzenlendi. Geniş alandaki kademelenmeler farklı ekinlerin sınırlarını tanımlamaya yardımcı düzlemler oluştururken, restoranın ise alt katından ön bölüme, üst katından ise arkada ve yukarıda, çamlık alan ve dere arasında kalan kuytu bir doğal alana açılması sağlandı. Böylece, yapıların oluşturduğu çizgisel sınır ile birbirinden ayrılan hareketli ile sakin dış mekanlar arasında, alandaki rampalar ve restoran  biriminin katları üzerinden geçiş yapılabiliyor.

 

Göz Hizası Genel Bakış | Urla Kırsal Turizm, Butik Otel Projesi, 1604 | pigato

Süreç İlerleyişi
  • Bu proje bürokratik değişiklikler sebebiyle iptal olmuştur.
Teşekkürler!   Daha fazlası için:
Hemen Arayın
Yol Tarifi